Share: 
La moderada inflació nord-americana continua recolzant la recepta de tipus baixos de la Fed. El Japó i Mèxic deceben amb les seves dades del PIBLa moderada inflació nord-americana continua recolzant la recepta de tipus baixos de la Fed. El Japó i Mèxic deceben amb les seves dades del PIB

La inflació als EUA es va situar en l'1,6% interanual, per sota de l'objectiu de la Fed (2,0%). L'IPC va pujar al gener un escarit 0,1% intermensual, per sota de les nostres previsions i del registre del desembre (+0,2%). D'altra banda, la pujada de l'IPC subjacent (sense energia ni aliments) va ser exactament la mateixa que la de l'agregat total, tant en termes interanuals com intermensuals. Preveiem que el 2014 la inflació continuarà sent continguda, per sota del 2%.

El PIB del Japó va avançar un modest 0,3% intertrimestral en el 4T 2013 (2,7% interanual). Això deixa el còmput total de l'any 2013 en l'1,6% i ens obliga a rebaixar lleugerament la previsió per al 2014 (fins a l'1,4%). Per components de demanda, el sector exterior (amb unes exportacions en desacceleració i unes importacions inflades per la factura energètica) va ser el principal culpable del feble registre total. Per contra, la demanda interna va mostrar un to vigorós, encara que una bona part de l'avanç es podria atribuir a l'anticipació del consum abans del increment de l'IVA a l'abril.

Mèxic creix un 0,7% interanual en el 4T 2013, per sota del que s'esperava, i situa la taxa anual en l'1,1%. No obstant això, els últims indicadors disponibles i perspectives favorables dels EUA justifiquen que mantinguem la previsió per al 2014 en el 3,5%.

Share: