Share: 
Els EUA confirmen la seva recuperació mentre la Xina es desaccelera moderadamentEls EUA confirmen la seva recuperació mentre la Xina es desaccelera moderadament

L'activitat econòmica nord-americana continua avançant a bon pas. Segons l'estudi de camp que regularment elabora la Reserva Federal (Beige Book), s'està superant el període de mal temps de principi d'any i els registres tornen a ser els d'una economia amb una taxa de creixement que guanya tracció. Destaca el bon to del consum de les llars (les vendes al detall van avançar un 1,1% intermensual al març). A més, les pressions inflacionistes continuen allunyades de moment. L'avanç interanual de l'IPC general es va situar en l'1,5% al març, mentre que l'IPC subjacent (sense aliments ni energia) va augmentar l'1,6%.

El PIB de la Xina creix un 7,4% interanual en el 1T 2014, per sota del 7,7% de 2013. L'Executiu interpreta que la dada es troba dins un "interval raonable" i que respon al reequilibri de l'economia des d'un model inversor-exportador fins un altre més basat en el consum. Aquest avanç menor ens porta a revisar lleugerament la previsió anual per al 2014 fins al 7,5% (abans 7,7%). Tot i així, continuem considerant que els escenaris extrems (hard landing, crisi financera) són poc probables.

Share: