Share: 
L'economia nord-americana manté la línia ascendent malgrat la sotragada del primer trimestreL'economia nord-americana manté la línia ascendent malgrat la sotragada del primer trimestre

La dada del PIB del 1T 2014 va acusar els efectes del mal temps una mica més del que s'esperava. L'economia va créixer respecte al trimestre anterior un escàs 0,1% intertrimestral anualitzat (2,6% en el 4T 2013), deixant la taxa interanual en el 2,3%. Per components, destaca la contribució negativa de la inversió i les exportacions, així com el menor ritme d'acumulació d'existències. D'altra banda, el consum ha resistit bé, tot i que en gran mesura ha estat gràcies a la major despesa sanitària dels ciutadans per l'Obamacare. A la vista d'aquests dèbils registres del 1T, revisem a la baixa la previsió per al conjunt de 2014 fins al 2,6% (abans 2,8%), però continuem creient que l'economia es reactivarà durant el que queda d'any.

Els indicadors més recents continuen corroborant la recuperació. L'índex de sentiment empresarial de manufactures d'abril (ISM) va tornar a millorar (fins als 54,9 punts respecte als 53,7 al març). Així mateix, a l'abril es van crear 288.000 llocs de treball, una xifra molt superior a la mitjana dels mesos d'hivern (150.000). La taxa d'atur va baixar 4 dècimes, fins al 6,3 %. Aquestes bones notícies queden una mica entelades per la davallada en la taxa d'activitat (des del 63,2% al març fins al 62,8 % a l'abril).

Share: