Share: 
L'àmplia bateria d'indicadors de l'última setmana als països grans depara un saldo mixtL'àmplia bateria d'indicadors de l'última setmana als països grans depara un saldo mixt

Una de freda i una de calenta pel que fa als indicadors nord-americans. Van decebre les vendes minoristes (+0,1% intermesual a l'abril) i la producció industrial (-0,6% intermensual a l'abril). D'altra banda, la solidesa que continuen mostrant la majoria d'índexs de sentiment empresarial i de confiança dels consumidors fan pensar que el pols econòmic romandrà ferm. En aquest entorn, els preus van pujar un 2,0% interanual, accelerant respecte a l'1,5% del març, però són lluny de presentar tensions preocupants.

A la Xina, diversos indicadors també van mostrar un cert alentiment, encara que dins un interval d'avanç raonable i satisfactori, que pensem que es mantindrà. La producció industrial va créixer un 8,7% interanual a l'abril (8,8% al març), les vendes minoristes, un 11,9% (12,2% anterior) i la inversió, un 17,3% (17,4% anterior).

El PIB de Japó creix en el 1T 2014 més del que s'esperava: un 1,5% intertrimestral (2,7% interanual) empès pel consum privat i la inversió en equip, fruit de l'avanç de la despesa per sortejar la pujada de l'IVA de l'abril. La nostra previsió per al conjunt de 2014 puja 1 dècima fins a l'1,4%. A Rússia, el PIB del 1T 2014 va créixer un 0,9% interanual (2,0% en el 4T 2013). Preveiem que el creixement anirà perdent empenta per la incertesa política i que el 2014 tancarà en el 0,6%.

Share: