Share: 
L'activitat avança als EUA en un entorn de preus a la baixa, i les exportacions repunten a la XinaL'activitat avança als EUA en un entorn de preus a la baixa, i les exportacions repunten a la Xina

La inflació nord-americana es desaccelera. L'IPC del desembre va avançar un 0,8% interanual, cinc dècimes menys que al novembre, a causa de la forta caiguda del component energètic. D'altra banda, l'índex subjacent (sense aliments ni energia) va avançar un 1,6% interanual, una dècima per sota del registre del novembre. Tot això es produeix en un context d'expansió continuada, com avala l'estudi de camp que elabora regularment la Reserva Federal (Beige Book).

Les exportacions de la Xina sorprenen a l'alça al desembre. Les exportacions nominals van avançar un significatiu 9,7% interanual al desembre, molt per sota del 4,7% del novembre. La tendència de fons és clarament positiva, i s'observa en la bona evolució de la variació interanual de les exportacions acumulades dels darrers 12 mesos (vegeu el gràfic corresponent). Les importacions van caure un 2,4% interanual, la qual cosa reflecteix l'encara dèbil demanda interna.

La inflació de l'Índia continua sent baixa. L'IPC del desembre va pujar un 5,0% interanual (4,4% al novembre), per sota del que s'esperava. El descens del preu del petroli i dels aliments està contribuint a mantenir la inflació en cotes baixes per als estàndards de l'Índia. En aquest context, el banc central va rebaixar el tipus repo de referència del 8,0% al 7,75%, deixant la porta oberta a noves davallades.

Share: