Share: 
El consum als EUA inicia l'any amb un pols un xic més feble, i els preus a la Xina revelen l'alentiment econòmic del paísEl consum als EUA inicia l'any amb un pols un xic més feble, i els preus a la Xina revelen l'alentiment econòmic del país

El preu del petroli va afectar a les vendes al detall nord-americanes del gener. Van caure un 0,8% respecte del registre del mes anterior (+3,3% interanual), en gran part a causa de la caiguda del preu del cru, però també per les fortes tempestes de neu que han assolat el país. Si excloem les partides més perjudicades pel factor petroli, les vendes al detall van créixer lleugerament, fet que ratifica que el consum segueix sent un dels pilars de l'expansió nord-americana.

A la Xina, continua la tendència baixista de la inflació, que cau fins a mínims des de finals de 2009. L'IPC del gener va avançar un 0,8% interanual, set dècimes per sota del registre del desembre. Aquesta trajectòria a la baixa reflecteix, en bona part, el procés de desacceleració de l'economia asiàtica. Tanmateix, la caiguda del preu del petroli i els lents avanços dels preus dels aliments també han donat suport a aquesta moderació. Així, la inflació subjacent (sense aliments ni energia) es va situar en l'1,2%, només una dècima per sota de la dada del desembre.

Share: