Share: 
Lleu repunt de la volatilitat en els mercats europeus en espera dels esdeveniments d'aquesta setmanaLleu repunt de la volatilitat en els mercats europeus en espera dels esdeveniments d'aquesta setmana

Les divergències en el mercat de deute sobirà europeu augmenten davant el lànguid avanç de les negociacions a Grècia. El lleu repunt de l'aversió al risc de l'última setmana es va saldar amb una ampliació de les primes de risc perifèric. En el cas espanyol, la yield del bo a 10 anys va tancar amb un augment de 5 p. b. (davant la caiguda d'11 p. b. de la rendibilitat del bund), encara que va corregir part de la pujada registrada a l'inici de la setmana després dels resultats de les eleccions municipals i autonòmiques. En aquest context, els índexs borsaris europeus van davallar, atents a les referències d'aquesta setmana: la reunió del BCE de dimecres i el pagament del préstec de Grècia a l'FMI. En l'àmbit emergent, la borsa xinesa va retrocedir un 6,7%, des del màxim de dimecres, davant l'anunci de l'enduriment de les condicions per a la compra palanquejada.

El BCE considera que el nivell de risc sistèmic i financer en la zona de l'euro és baix, però adverteix del risc de complaença. A l'informe d'estabilitat financera, la institució posa el focus en les reduïdes primes de risc i la davallada de la liquiditat en alguns segments del mercat de renda fixa. Ambdós factors amplifiquen l'impacte d'eventuals episodis de volatilitat i aversió en els mercats. Així mateix, el BCE destaca la millora de les perspectives de creixement de la regió i els progressos en el sanejament dels balanços bancaris, per bé que alerta de les conseqüències derivades d'un entorn de tipus d'interès molt baixos.

Share: