Share: 
Els EUA prossegueixen l'expansió sense tensions de preus, i la Xina desacceleraEls EUA prossegueixen l'expansió sense tensions de preus, i la Xina desaccelera

El mercat laboral continua millorant als EUA. Al juliol es van crear 215.000 llocs de treball, cosa que indica un mercat fort. La taxa d'atur es va mantenir estable i baixa (5,3%) i els salaris continuen continguts (2,1% interanual). D'altra banda, els indicadors d'activitat empresarial (ISM), tant de manufactures com de serveis, se situen en nivells clarament expansius. En aquest context, la inflació nord-americana va continuar moderada al juliol, amb un increment intermensual del 0,1% tant de l'IPC com de l'IPC subjacent, en ambdós casos per sota de l'avanç del juny. En termes interanuals, l'IPC va pujar el 0,1% i l'IPC subjacent, l'1,8%.

El Japó interromp la seva recuperació. El PIB del 2T 2015 va retrocedir el 0,4% intertrimestral, a causa de la debilitat del consum privat i de les exportacions, que acusen la desacceleració xinesa.

La Xina i Mèxic desacceleren mentre Rússia retrocedeix. A la Xina, la producció industrial va créixer al juliol el 6,0% interanual, una xifra molt inferior al 9,0% d'ara fa un any. Així mateix, l'índex PMI de manufactures va caure a l'agost fins als 47,0 punts, el nivell més baix des del 2009. A Mèxic, d'altra banda, el creixement del PIB es va desaccelerar en el 2T fins al 2,2% interanual (davant el 2,5% en el 1T) i a Rússia la recessió s'agreuja (-4,6% interanual en el 2T davant el-2,2% en l'1T).

Share: