Share: 
La inflació continua continguda als EUA i l'Índia, però és elevada en alguns grans emergentsLa inflació continua continguda als EUA i l'Índia, però és elevada en alguns grans emergents

La inflació nord-americana continua moderada a l'agost. Tant la taxa d'inflació general com la subjacent (sense aliments ni energia) es van mantenir moderades, amb registres semblants als del juliol, del 0,2% i l'1,8%, respectivament. No hi ha dubte que aquesta contenció, especialment en l'índex subjacent, ha estat un element més a favor del retard de l'inici de la pujada de tipus de la Fed.

El Japó registra un altre dèficit comercial a l'agost. Les exportacions i les importacions s'estanquen en termes nominals, i les exportacions cauen en volum pel descens de les vendes als EUA i, especialment, a la Xina (combinades, representen el 38% del total de les exportacions japoneses).

Emergents: inflacions divergents. L'Índia continua tenint una inflació moderada, amb uns preus que van pujar el 3,7% interanual a l'agost (una mica per sota del que s'esperava) gràcies als components subjacents. Al contrari, es manté en cotes elevades a Turquia (7,1%), al Brasil (9,5%) i a Rússia (15,8%). 

Share: