Share: 
L'expansió nord-americana prossegueix, i al Japó els preus continuen sense mostrar la vitalitat esperadaL'expansió nord-americana prossegueix, i al Japó els preus continuen sense mostrar la vitalitat esperada

Els EUA prossegueixen l'expansió. Segons l'última revisió del PIB que efectua el Bureau of Economic Analysis, l'economia nord-americana va avançar el 1,0% intertrimestral en el 2T (2,7% interanual), accelerant significativament respecte del fluix 1T (0,2% intertrimestral). D'altra banda, continuen les bones dades en el sector immobiliari. Així, l'índex de preus elaborat per l'Agència Federal de Finançament de l'Habitatge (FHFA) va avançar un robust 5,8% interanual al juliol, la qual cosa suggereix que la inversió residencial es mantindrà com un factor rellevant rere el creixement del país el 2015.

La inflació japonesa torna al terreny negatiu. L'IPC general va avançar el 0,2% interanual a l'agost, tot i que els preus energètics van fer que l'IPC sense aliments però amb energia (la referència del BOJ) caigués el 0,1% interanual, el primer retrocés des de l'abril de 2013, quan el BOJ va iniciar la seva expansió quantitativa. 

Share: