Share: 
Als EUA el mercat laboral segueix sòlid i a la Xina les reserves s'estabilitzenAls EUA el mercat laboral segueix sòlid i a la Xina les reserves s'estabilitzen

El mercat laboral nordamericà confirma la seva robustesa el juny, després del sotrac de maig. Així, el juny es van crear 287.000 llocs de treball, novament per damunt del llistó dels 200.000. La taxa d'atur va pujar lleugerament fins al 4,9% (degut a l'augment de la població activa), i els salaris van avançar un sòlid 2,6% interanual. D'altra banda, l'índex de sentiment empresarial de serveis (ISM) va pujar fins als 56,5 punts, en una còmoda zona expansiva. Tot això corrobora la bona marxa de l'economia nordamericana durant el 2T 2016.

Les reserves internacionals de la Xina pugen el juny, la qual cosa confirma la seva estabilització després de mesos de descensos. L'augment va ser de 13,4 milers de milions de dòlars, el major increment des d'abril de 2015. L'efecte valoració per l'apreciació del ien (divisa important en les reserves xineses) després del brexit, la moderació de les sortides de capital, i la decisió del banc central xinès de no intervenir amb vigor en el mercat de divises són alguns dels factors que expliquen l'increment de les reserves. D'altra banda, la inflación es va situar en un moderat 1,9% al juny (2,0% al maig), degut a la debilitat del component de la alimentació.

Share: