Share: 
Continua la recuperació laboral als EUA i a la Xina el sentiment empresarial es manté moderatContinua la recuperació laboral als EUA i a la Xina el sentiment empresarial es manté moderat

Bones dades del mercat laboral dels EUA. El juliol es van crear 255.000 llocs de treball, per damunt del llindar dels 200.000. La taxa d'atur es va mantenir en un baix 4,9% i els salaris van seguir marcant avenços significatius (2,6% interanual). D'altra banda, els índexs de sentiment empresarial (ISM), tant de manufactures com de serveis, van descendir lleugerament el juliol, però encara es van situar per damunt del límit dels 50 punts, en una còmoda zona expansiva (52,6 i 55,5 punts, manufactures i serveis, respectivament).

El sentiment empresarial de la Xina segueix situat en cotes moderades. L'índex de sentiment empresarial de manufactures (PMI), elaborat per l'Oficina Estadística xinesa, va baixar marginalment el juliol i va tornar a emplaçar-se per sota dels 50 punts (49,9), després de quatre mesos per damunt. Pel contrari, l'índex de manufactures elaborat per Caixin no només va pujar aquest mateix mes, sinó que es va situar per damunt dels 50 punts (50,6) per primera vegada des de febrer de 2015. La diferència entre ambdós índexs reflecteix el pitjor moment de les grans empreses del país (sub-representades en l'índex Caixin), moltes de les quals són semi-públiques. En positiu, i segons ambdós organismes, el PMI de serveis es va situar en una més còmoda zona expansiva. 

Share: