Share: 
Also available in:
Weekly Economic PulseSpanish economy
El sector immobiliari se suma a la recuperació de l’activitat econòmicaEl sector immobiliari se suma a la recuperació de l’activitat econòmica

El ritme d’expansió es manté robust. D’acord amb els darrers indicadors publicats, el model de previsió del PIB de CaixaBank Research situa el creixement intertrimestral del 3T en el 0,80%, lleugerament per sobre del 0,7% que contempla el nostre escenari de previsions. La bona evolució dels indicadors de consum privat fa preveure que aquest component continua sent el principal impulsor de la demanda interna.

El sector industrial es desaccelera. Al juliol, la producció industrial va avançar un tímid 0,3% interanual (0,9% al juny), a causa del retrocés de la producció de béns de consum (no durador i durador) al mes. La nota positiva l’aporta la notable recuperació de la producció de béns energètics després d’anotar importants caigudes el 4T 2015 i el 1T 2016.

El sector immobiliari manté el dinamisme. El preu de l’habitatge basat en les compravendes va créixer un 1,8% intertrimestral el 2T 2016 (1,5% el 1T 2016). En termes interanuals, va avançar un 3,9% (6,3% el 1T). Tot i que la dinàmica dels preus continua sent heterogènia entre comunitats autònomes, totes presenten taxes de creixement intertrimestrals positives. Per la seva banda, les compravendes d’habitatges van avançar un significatiu 13,5% interanual al juliol (acumulat de 12 mesos). Les divergències regionals en el creixement d’aquestes compravendes fan preveure que les diferències en el ritme d’avanç dels preus es mantindran.

Share: