Share: 
Avanç moderat als EUA, l’activitat a la Xina s’estabilitza i, al Japó, la inflació continua en negatiuAvanç moderat als EUA, l’activitat a la Xina s’estabilitza i, al Japó, la inflació continua en negatiu

El PIB dels EUA en el 2T va créixer una mica per sobre del prèviament estimat, encara que l’avanç encara és moderat. L’economia nord-americana va créixer un 0,4% intertrimestral (1,3% interanual), accelerant respecte al feble 0,2% del 1T. L’avanç es va recolzar en la robustesa del consum privat, que representa prop del 70% del PIB. En aquest sentit, l’índex de confiança del consumidor elaborat pel Conference Board va augmentar fins als 104,1 punts al setembre, aconseguint el màxim postcrisi.

La inflació japonesa es manté en cotes negatives. L’IPC general va caure un 0,5% interanual a l’agost (igualant la caiguda de juliol). En la mateixa línia, l’índex sense aliments frescos però amb energia (la referència del BOJ) també va mantenir la caiguda del 0,5% del mes anterior. Per la seva banda, l’IPC subjacent (sense energia ni aliments) va avançar un moderat 0,2%, tot just 1 dècima per sobre del registre de juliol. Sens dubte, això assenyala la dificultat a la qual s’enfronta el BOJ per assolir l’objectiu del 2%.

Els indicadors d’activitat de la Xina s’estabilitzen al setembre. Així, l’índex de sentiment empresarial de manufactures (PMI) elaborat per l’Oficina Nacional d’Estadística es va mantenir en els 50,4 punts, la mateixa xifra que a l’agost. El seu homòleg de serveis va avançar lleugerament respecte al mes anterior: 53,7 punts (53,5 a l’agost).

Share: