Share: 
Also available in:
Weekly Economic PulseFinancial markets
Els mercats internacionals s’apropen al cap d’any amb relativa calmaEls mercats internacionals s’apropen al cap d’any amb relativa calma

Els mercats financers es prenen un respir. Les principals borses del bloc desenvolupat es van estabilitzar després del fort rebot de l’inici del mes. En la mateixa línia, les borses emergents també van mostrar senyals d’estabilització, encara que les vendes es van reprendre al final de la setmana. En els mercats de renda fixa, les rendibilitats dels principals bons sobirans dels països desenvolupats es van consolidar a prop dels nivells de la setmana anterior, amb la yield del bo nord-americà a 10 anys fluctuant a la zona del 2,5% i la del bund, a la del 0,2%. Finalment, i després d’aconseguir el mínim des de 2003, l’encreuament dòlar-euro va rebotar per després estabilitzar-se en l’interval dels 1,04-1,05 dòlars per euro.

El sector bancari torna a monopolitzar l’atenció dels inversors a Europa. A Itàlia, es va aprovar la intervenció de l’Estat per aportar ajudes a les entitats més febles, com el banc Monte dei Paschi di Siena. A Espanya, el Tribunal de Justícia de la UE es va pronunciar a favor d’una devolució total de les clàusules sòl. Finalment, el Govern nord-americà va arribar a un acord amb Deutsche Bank i Credit Suisse sobre l’import de les multes per tancar el litigi sobre les titulitzacions d’hipoteques. En conjunt, l’índex borsari del sector bancari europeu va acabar la setmana amb una caiguda de l’1,8%.

Share: