Share: 
Bones dades econòmiques als EUA després de l’alentiment transitori del PIB del 1TBones dades econòmiques als EUA després de l’alentiment transitori del PIB del 1T

Bones dades econòmiques als EUA després de l’alentiment transitori del PIB del 1T. Les dades del mercat de treball nord-americà continuen essent robustes. A l’abril es van crear 211.000 llocs de treball, un registre substancial donada la proximitat de l’economia nord-americana a la plena ocupació. La taxa d’atur va baixar lleugerament, fins al 4,4%, i els salaris van avançar un significatiu 2,5% interanual. Així mateix, l’índex de sentiment empresarial (ISM) de serveis va augmentar fins als 57,5 punts a l’abril, la qual cosa mostra la solidesa de l’activitat en aquests sectors. En aquest context, la Fed va mantenir el tipus de referència en l’interval 0,75%-1,00% i va treure importància a la feble dada de creixement del PIB del 1T que vam conèixer la setmana passada.

Les dades d’activitat a la Xina es moderen a l’abril. L’índex de sentiment empresarial de manufactures (PMI) elaborat per l’Oficina Nacional d’Estadística es va situar en els 51,2 punts a l’abril, per sobre dels 50 punts per novè mes consecutiu, però per sota de la dada de març (51,8). Aquesta moderació també es va fer palesa en l’índex PMI de manufactures elaborat per Caixin (de 51,2 punts al març a 50,3 a l’abril).

Els fluxos de capital cap als emergents segueixen en positiu. En particular, les economies emergents van anotar notables entrades de capital estranger a l’abril (21.000 milions de dòlars en cartera), segons estimacions de l’IIF. Així, amb la dada d’abril, les economies emergents van encadenar tres mesos consecutius amb entrades de capitals mensuals superiors als 20.000 milions de dòlars, la qual cosa suposa la millor ratxa des del 2014.

Share: