Share: 
Els indicadors de sentiment dels EUA segueixen apuntant a l’alça mentre es guanya temps en matèria pressupostàriaEls indicadors de sentiment dels EUA segueixen apuntant a l’alça mentre es guanya temps en matèria pressupostària

Els indicadors de sentiment dels EUA segueixen apuntant a l’alça mentre es guanya temps en matèria pressupostària. L’índex de sentiment empresarial (ISM) per al sector de serveis va augmentar fins als 55,3 punts a l’agost, una dada que s’afegeix al fort registre de l’ISM de manufactures, que va assolir els 58,8 punts, els màxim dels últims sis anys. Així mateix, l’estudi de camp que elabora regularment la Fed (Beige Book) va apuntar que es manté l’expansió econòmica en els mesos de juliol i agost. Un altre focus d’atenció va ser el pressupostari. Finalment, el president dels EUA va arribar a un acord amb el Congrés per prorrogar fins al desembre les despeses pressupostàries i el sostre de deute.

Xina: les exportacions creixen menys del previst. Les exportacions (en termes nominals i en dòlars) van créixer un 5,5% interanual a l’agost (7,2% al juliol), per sota del que s’esperava, a causa, principalment, de l’alentiment de les exportacions a Europa i Japó. D’altra banda, la inflació a l’agost es va situar en l’1,8% interanual (1,4% al juliol), per sobre del que s’esperava, a causa de l’acceleració dels preus dels aliments i de l’energia.

Notable creixement a Turquia. En el 2T, el PIB va avançar un 5,1%, en consonància amb el creixement del 1T. Tal com va passar aleshores, el fort dinamisme turc se sustenta, en gran mesura, en el vigor de la demanda interna (en el present trimestre, a causa de la forta acceleració de la inversió i al manteniment de la fortalesa del consum privat). Amb tot, l’aportació positiva del sector exterior, que va augmentar, també va contribuir a alimentar aquest fort ritme de creixement.

Share: