Share: 
Els indicadors de sentiment econòmic dels EUA segueixen apuntant a avenços sòlids de l’activitat, tot i els efectes dels huracansEls indicadors de sentiment econòmic dels EUA segueixen apuntant a avenços sòlids de l’activitat, tot i els efectes dels huracans

Els indicadors de sentiment econòmic dels EUA segueixen apuntant a avenços sòlids de l’activitat, tot i els efectes dels huracans. Al setembre, l’índex de confiança del consumidor elaborat pel Conference Board va retrocedir lleugerament fins als 119,8 punts (–0,6 punts), però encara es va situar prop del màxim dels últims 16 anys. En aquest sentit, sembla que els efectes temporals que els recents desastres naturals tindran sobre l’activitat econòmica nord-americana seran continguts.

La inflació japonesa va augmentar lleugerament, tot i que encara se situa en cotes baixes. Així, la inflació general es va emplaçar en el 0,7% a l’agost, 2 dècimes per sobre del registre de juliol; i la subjacent (sense aliments frescos ni energia) va augmentar fins al 0,2% (0,1% al juliol). Tot i la millora, l’avanç dels preus encara se situa molt lluny de l’objectiu del 2% marcat pel BoJ. En aquest context, no sorprèn que la institució monetària mantingués els seus paràmetres acomodaticis en la seva última reunió de setembre.

Els indicadors de sentiment econòmic de la Xina mostren un bon to a l’avantsala del Congrés del Partit Comunista. L’índex de sentiment empresarial de manufactures (PMI) elaborat per l’Oficina Nacional d’Estadística va arribar als 52,4 punts al setembre (51,7 a l’agost). El seu homòleg de serveis també va registrar un avanç significatiu en passar dels 53,4 punts a l’agost als 55,4 punts al setembre.

Share: