Share: 
La renda variable nord-americana conserva el to constructiu mentre que a Europa s’alenteixLa renda variable nord-americana conserva el to constructiu mentre que a Europa s’alenteix

La renda variable nord-americana conserva el to constructiu mentre que a Europa s’alenteix. Les borses nord-americanes van seguir trencant màxims històrics (S&P 500 +0,7%, Dow Jones +2,0%), encoratjades, en bona part, pel bon inici de la campanya de resultats del tercer trimestre i l’optimisme sobre la implementació de la reforma fiscal impulsada per l’Administració Trump. A Europa, l’índex Eurostoxx 50 es va mantenir pla respecte a la setmana anterior. Aquesta estabilitat de l’índex global de la zona de l’euro va amagar una dualitat regional: mentre les borses dels països del nucli van millorar significativament, la renda variable dels països de la perifèria va patir pèrdues marcades.

La borsa espanyola roman sota tensió i la prima de risc es manté constant. Després d’una setmana de relativa calma, els esdeveniments a Catalunya van tornar a impactar en l’Ibex 35, que va registrar vaivens al llarg de la setmana i va acabar amb un descens del 0,3%. En el que portem de mes, l’índex borsari espanyol ha perdut un 1,5%. Per la seva banda, la prima de risc es va mantenir en els 121 p. b. després de repuntar lleument durant la setmana.

Share: