Share: 
Els mercats van seguir indecisos, en una setmana que va estar marcada per les contínues amenaces proteccionistes dels EUAEls mercats van seguir indecisos, en una setmana que va estar marcada per les contínues amenaces proteccionistes dels EUA

Els mercats van seguir indecisos, en una setmana que va estar marcada per les contínues amenaces proteccionistes dels EUA. Concretament, la majoria de les borses internacionals van mantenir un to erràtic. En les economies avançades, tant els principals índexs nord-americans com europeus van combinar algunes sessions en positiu amb altres en què van patir pèrdues, que van ser especialment pronunciades divendres. Entre les economies emergents, les pèrdues es van imposar a les borses asiàtiques (especialment llastrades pels índexs de la Xina i Rússia), amb un retrocés de l’índex MSCI d’Àsia emergent del –0,8%. Per la seva banda, les borses llatinoamericanes van mostrar un millor acompliment, esperonades per avanços lleugerament superiors a l’1% a Mèxic i Brasil, encara que els seus guanys no van aconseguir evitar que l’índex MSCI per al conjunt dels emergents tanqués en negatiu.

El preu del petroli se suavitza. Després de cotitzar per sobre dels 75 dòlars de manera pràcticament continuada des de principis de maig, la setmana passada el preu del barril de Brent es va suavitzar fins a l’interval de 72-73 dòlars. Aquesta flexió a la baixa, que tot just s’havia observat quan, a finals de juny, l’OPEP va anunciar un augment de la seva producció, va respondre a notícies que suggereixen un augment més elevat de l’oferta en els propers mesos. D’una banda, van aparèixer informacions apuntant que els EUA podrien prendre mesures per rebaixar el cost de l’energia davant la proximitat de les eleccions al Congrés de la tardor (com, per exemple, alliberar part de les seves reserves estratègiques de cru). D’altra banda, el moviment també va estar recolzat per especulacions que, davant pressions nord-americanes, l’Aràbia Saudita també estaria considerant augmentar la seva producció de cru.

Share: