Share: 
La cautela es filtra als mercats financersLa cautela es filtra als mercats financersLa cautela es filtra als mercats financers

La cautela es filtra als mercats financers. El sentiment inversor va anar de més a menys en una setmana on unes dades decebedores de confiança empresarial a Alemanya van llastar les borses de la zona de l’euro, que van tancar mixtes. Als EUA, les sorpreses positives en els resultats empresarials van compensar els dubtes sobre el creixement econòmic i l’S&P 500 va arribar a superar els 2.930 punts, registrant així el seu rècord històric. Per la seva banda, l’índex MSCI per al conjunt d’economies emergents va caure un 1,3%, arrossegat per la borsa xinesa (que va retrocedir més d’un 5%). Al mercat de divises, el dòlar es va enfortir enfront de la majoria de divises emergents, essent el pes argentí el més perjudicat davant la incertesa política (depreciació superior al 8%). L’euro també es va debilitar respecte al dòlar i es va situar al voltant dels 1,11 dòlars, un nivell no vist des del juny del 2017. Finalment, al mercat de renda fixa, els tipus d’interès sobirans van tornar a bascular lleugerament a la baixa, mentre que les primes de risc de la perifèria es van mostrar estables. Veurem aquesta setmana com evolucionen després dels resultats electorals a Espanya de l’últim diumenge. Divendres, ja amb els mercats tancats, S&P va mantenir el ràting sobirà d’Itàlia en BBB amb perspectiva negativa.

El preu del petroli repunta. Dilluns passat, els EUA van confirmar que les exempcions a les sancions sobres les exportacions de cru iranià acabaran el 2 de maig. En aquest context i davant la preocupació d’una possible contracció de l’oferta i les declaracions de l’OPEP de no estar planificant mesures radicals per compensar les menors exportacions iranianes, el preu del barril de Brent va arribar a superar els 75 dòlars (nivell màxim el 2019). Al tram final de la setmana, els comentaris de Donald Trump pressionant l’OPEP perqué baixés els preus van reduir el preu del petroli fins als 72 dòlars per barril.

Share: