Share: 
La inflació general es va moderar al juny, mentre que la subjacent va augmentarLa inflació general es va moderar al juny, mentre que la subjacent va augmentar

La inflació general es va moderar al juny, mentre que la subjacent va augmentar. En concret, la inflació general es va situar en el 0,4% (0,8% al maig), i la subjacent va pujar lleugerament fins al 0,9% (0,7% al maig). La moderació en els preus generals es va deure, gairebé íntegrament, al component energètic, especialment, combustibles. De cara al proper trimestre, però, preveiem que la inflació augmenti lleument impulsada pels components subjacents, tot i que es mantindrà encara per sota de l’1%.

L’activitat en el sector immobiliari continua creixent, però de forma més moderada. Més concretament, al maig, es van produir 47.558 compravendes d’habitatge. D’aquesta manera, les compravendes van créixer un 5,3% interanual (en l’acumulat de 12 mesos). Aquest registre constitueix un sòlid ritme d’avanç, tot i que, d’acord amb el que prevèiem, se situa per sota del ritme registrat el 2018 (del 10,4%). De cara als propers mesos estimem que l’activitat en el sector es mantindrà en cotes similars a les actuals.

Share: